ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд повернув під варту підозрюваного в убивстві журналіста Сергієнка (документ)

Однак Вадима Мельника із суду забрала "швидка допомога", рішення суду не дочекалися.

Суд повернув під варту підозрюваного в убивстві журналіста Сергієнка (документ)
Василь Сергиенко
Фото: infomist.ck.ua

Кропивницький апеляційний суд 14 листопада ухвалив повернути під варту Вадима Мельника, звинуваченого в убивстві журналіста та активіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Апеляційну скаргу на рішення попереднього суду про домашній арешт подав прокурор А. Греков. Обвинуваченого ввімкнули по відеозв'язку з Києва, він мав при поліцейських дочекатися самого рішення суду, яке за кілька годин мусили доправити в Київ з Кропивницького суду.

Однак Мельника із суду забрала "швидка допомога", рішення суду не дочекалися.

Фото: facebook.com/Собченко Олег

Справу весь час розглядали в Черкаській області, проте судді Черкаського апеляційного суду взяли відвід, і справу розподілили на Кропивницький апеляційний суд. Сам Вадим Мельник проживає в Бориспільському районі Києва.

Одразу ж після винесення рішення активісти забили на сполох у соцмережах. Рішення про арешт обвинуваченого мали доправити через кілька годин, і на їхню думку, ризик втечі Мельника був дуже великий. Олег Собченко, який стежив за перебігом подій у суді, закликав активістів підтягуватися під будівлю суду, щоб не дати Вадиму Мельнику уникнути правосуддя.

Після його повідомлення до суду, де дійсно вже зібралася група "тітушок" на підтримку Мельника, приїхали екснардеп Ігор Луценко і ще один активіст. Незважаючи на те, що поліція обіцяла не випустити Мельника, через 20 хвилин стало відомо, що "швидка допомога" відвезла його в ЛШД.

Нагадаємо, підозрюваний Вадим Мельник безперервно перебував під вартою з 18 травня 2017 року. Його звинувачують в організації вбивства журналіста й активіста Василя Сергієнка. Городищенський районний суд Черкаської області 22 серпня відпустив його із СІЗО під домашній арешт. У червні судді цього суду прийняли рішення відпустити під домашній арешт фігурантів справи Романа Недибалюка і Віктора Горбенка. Влітку 2018 року суд залишив на волі ще одного фігуранта - Валентина Завражина, всупереч важким звинуваченням, висунутим проти нього.

4 квітня 2014 року журналіста й активіста Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Наступного ранку його знайшли замордованим насмерть у лісі. За словами рідних загиблого, Сергієнко розслідував земельні махінації, які вивели його на нинішнього нардепа Геннадія Бобова.

У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка і Романа Недибалюка, а також Андрія Іносова і Валентина Завражина. Усі вони, за даними слідства, входили в злочинне угруповання з двох підрозділів, одне з яких мало викрасти Сергієнка, а друге - вбити його і закопати в лісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram