ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали групу липових колекторів

Двоє учасників банди виявилися експравоохоронцями.

У Києві затримали угруповання "колекторів", які вимагали у громадян гроші за псевдоборги, погрожуючи фізичною розправою. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

Протягом двох останніх місяців у поліцію надійшло кілька заяв про те, що невідомі особи, погрожуючи насильством, пошкодженням майна, незаконним позбавленням волі, вимагають від громадян повернути гроші, які нібито були взяті в борг.

«Встановлено, що група осіб розробила злочинну схему, за якою розшукувала громадяни і під приводом діяльності колекторської фірми вимагала гроші. Як правило, ці суми були від 5 до 250 тисяч доларів США», - розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

Фото: npu.gov.ua

Встановивши дату, час і місце зустрічі одного з постраждалих з учасником угруповання, правоохоронці затримали зловмисника.

З місця події правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів, які потерпілий, побоюючись фізичної розправи, передав фігуранту як повернення частини псевдоборгу. Після цього поліцейські затримали ще трьох спільників, які забезпечували силову підтримку діяльності угруповання.

Фото: npu.gov.ua

До складу цієї банди входило 8 осіб, двоє з них - колишні працівники правоохоронних органів. Крім чотирьох затриманих, ще чотирьох оголошено в розшук.

Фото: npu.gov.ua

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 2 і 4 ст. 189 (вимагання) і ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК України.

За місцем проживання затриманих проведено обшуки. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у вересні цього року в Одеській області СБУ затримала шахрая, який представлявся співробітником спецслужби і вимагав гроші.

З квітня підозрюваний вимагав 50 тис. доларів від лікаря-травматолога Одеської міської лікарні за те, що він нібито брав хабарі і незаконно торгував ліками.

Чоловік використовував підроблене посвідчення співробітника СБУ, муляж вогнепальної зброї і показував підроблені документи, які нібито підтверджують отримання лікарем хабарів і незаконну торгівлю ліками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram