ГоловнаСуспільствоЖиття

На Троєщині реконструюють трамвайну лінію

У КМДА мають намір почати реконструкцію 2020 року.

На Троєщині реконструюють трамвайну лінію
Фото: Александр Рудоманов

Київська міськадміністрація 2020 року має намір почати реконструкцію трамвайної лінії на Троєщині в Деснянському районі. Про це повідомляє пресцентр КМДА з посиланням на заступника голови адміністрації Миколу Паворозника.

Реконструкція почнеться від вул. Милославської до Дарницького залізничного вокзалу. За словами Паворозника, спроєктувати і реалізувати задумане планують до кінця 2022 року. Ця реконструкція дасть можливість запустити сучасні трамваї.

"Місто поступово оновлює рухомий склад громадського транспорту. Зокрема, за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку плануємо закупити близько 40 нових сучасних трамваїв. Для того, щоб вони могли курсувати в тому числі на Троєщині, необхідно здійснити реконструкцію трамвайної лінії", - пояснив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, в жовтні повідомляли, що Київрада схвалила залучення €120 млн у ЄБРР на нові вагони метро і трамваї. "Київський метрополітен" отримає €50 млн, "Київпастранс" - €70 млн.

У березні 2019 року Київміськадміністрація підписала з ЄБРР меморандум про взаєморозуміння в розробці проєктів транспортної інфраструктури на суму €320 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram