ГоловнаСуспільствоЖиття

Мазур уже повернувся до роботи в Офісі омбудсмена

Український Інтерпол направив пакет документів, які свідчили про зловживання РФ своїм правом звернення до Інтерполу.

Мазур уже повернувся до роботи в Офісі омбудсмена
Фото: Людмила Денисова\ФБ

Активіст і ветеран АТО Ігор Мазур повернувся до роботи в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Про це на фейсбуці повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

"Наш співробітник Ігор Мазур уже розпочав роботу. Швидке повернення нашого громадянина додому стало можливим завдяки професійній і злагодженій роботі відповідних міністерств і відомств. Зокрема, роботи Українського бюро Інтерполу", - зазначила Денісова.

Вона також додала, що за дорученням Арсена Авакова ще ввечері в день затримання було направлено пакет документів, які прямо свідчили про зловживання РФ своїм правом звернення до Інтерполу.

Крім того, омбудсмен подякувала усім, хто був залучений до процесу звільнення і повернення Ігоря Мазура.

Нагадаємо, Ігор Мазур (позивний "Тополя") - один із лідерів УНА-УНСО, деякий час очолював осередок "Правого сектору" Київської області, учасник акції "Україна без Кучми", Помаранчевої революції і Євромайдану. Служив на Донбасі в складі ЗСУ в 2014-2015 роках.

Мазура затримали за запитом Росії на пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ на українсько-польському кордоні 9 листопада.

РФ звинувачувала українця в тому, що він нібито в 1994-2000 роках брав участь у складі озброєного формування в бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. У результаті загинули і були тяжко травмовані декілька російських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram