ГоловнаСуспільствоЖиття

"Мінеру" мосту Метро в Києві продовжили арешт на два місяці

Станом на 13 листопада 2019 року заставу за Белька не внесено.

"Мінеру" мосту Метро в Києві продовжили арешт на два місяці
Алексей Белько
Фото: Цензор.нет

Олексію Бельку, який погрожував підірвати Міст Метро в Києві, продовжили термін утримання під вартою на два місяці, до 12 січня 2020 року.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

За клопотанням столичної прокуратури чоловіку, який 18 вересня 2019 року скоїв неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро, продовжили на 2 місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Таке рішення на сьогоднішньому засіданні ухвалив Дніпровський районний суд Києва.

Як повідомлялося, дії Белька кваліфіковані за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

20 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 288 тис. гривень. Станом на 13 листопада 2019 року заставу не внесено.

Нагадаємо, 18 вересня Белько на автомобілі заблокував рух на мосту Метро у Києві і погрожував його підірвати. Чітких вимог до уряду або конкретних осіб він не висував. Через кілька годин він здався поліції.

Після затримання в поліції повідомили, що не висуватимуть проти Белька звинувачення в підготовці теракту, інцидент перекваліфікували в хуліганство. У Белька не було зі собою вибухівки, тільки карабін і помпова рушниця, з якої він стріляв по поліцейському дрону.

Міністр у справах ветеранів Оксана Коляда передала жителям Києва вибачення від Белька. А глава МВС Арсен Аваков пообіцяв взяти колишнього військовослужбовця на поруки і допомогти йому пройти курс реабілітації від наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram