ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновники Броварського району роздали 18 гектарів землі в зоні проходження Великої кільцевої дороги

Прокуратура просить суд скасувати ці рішення.

Чиновники Броварського району роздали 18 гектарів землі в зоні проходження Великої кільцевої дороги
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Київської області оскаржила в суді розпорядження Броварської райдержадміністрації про передачу фізичним особам 18 га землі в зоні розташування Великої кільцевої автомобільної дороги.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Встановлено, що в 2007 році Київська обласна державна адміністрація затвердила протокол узгодження генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва, в тому числі на околиці Броварського району", - йдеться в повідомленні.

Згідно з протоколом, головам районних держадміністрацій разом з районними радами необхідно було накласти тимчасові обмеження на земельні ділянки вздовж напрямку проходження траси - з розрахунку 250 м в обидва боки.

"Однак усупереч вимогам законодавства на підставі розпорядження голови Броварської РДА у власність фізичним та юридичним особам відведено земельні ділянки площею 18 га, що розміщені в коридорі проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва і потрапляють безпосередньо в зону розміщення самої автодороги. З огляду на викладене, прокуратура направила в суд позов про скасування вказаного розпорядження райдержадміністрації та державних актів на землю", - повідомили в прокуратурі.

Відзначають також, що Служба безпеки і прокуратура документують протиправні дії чиновників Київської міської держадміністрації під час реалізації проєкту "Будівництво Великої кільцевої дороги".

Нагадаємо, наприкінці жовтня мер Києва Віталій Кличко оголосив про завершення будівництва ділянки Великої кільцевої дороги від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Сім'ї Кульженків. Рух по ній відкрили 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram