ГоловнаСуспільствоПодії

ВАКС відправив підозрюваного у справі "VAB Банку" Каленського під домашній арешт

Його зобов'язали здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

ВАКС відправив підозрюваного у справі "VAB Банку" Каленського під домашній арешт
Фото: pravda.com.ua

Вищий антикорупційний суд відправив колишнього в.о. начальника управління НБУ по Києву й області, члена ради Нацбанку Миколу Каленського під цілодобовий домашній арешт. Таке рішення винесено в рамках розслідування ймовірного присвоєння стабілізаційного кредиту для "VAB Банку", пише "Українська правда".

Так, суддя частково задовольнила клопотання прокурора. Каленському заборонили покидати місце проживання в селі Стоянка і зобов'язали приїжджати на вимогу до слідчого і прокурора, а також носити електронний браслет. Окрім цього, він повинен здати свій закордонний паспорт.

Миколу Каленського хотіла взяти на поруки перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова. Вона також повідомила, що правління Національного банку України готове взяти на поруки всіх своїх колишніх працівників, які фігурують у справі "VAB Банку".

Нагадаємо, Каленський і ще сімох осіб підозрюють у заволодінні 1,2 млрд гривень стабілізаційного кредиту, виданого Нацбанком ПАТ "ВіЕйБі Банк". Це - колишній перший заступник голови НБУ Олександр Писарук; ексголова наглядової ради VAB Наталія Василюк; ексзаступник голови правління VAB Андрій Яцюта; ексдиректор гендепартаменту банківського нагляду Нацбанку Алла Шульга, а також посадові особи приватних компаній, пов'язаних з власниками банку, Наталія Перець, Олександр Фаєр і Дмитро Жук.

Ексдиректора гендепартаменту банківського нагляду Нацбанку Аллу Шульгу взяли під варту. Суд встановив їй суму застави 15 млн гривень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram