ГоловнаСуспільствоЖиття

Винуватець ДТП з п'ятьма загиблими в Рівненській області отримав сім років колонії

Аварія сталася 25 червня 2018 на автодорозі "Київ-Ковель-Ягодин".

Винуватець ДТП з п'ятьма загиблими в Рівненській області отримав сім років колонії
Фото: rv.npu.gov.ua

Сарненський районний суд виніс вирок 22-річному місцевому жителю - винуватцю ДТП, в результаті якої п'ятеро людей загинули і шестеро отримали травми.

Про це інформує пресслужба ГУНП в Рівненській області.

Згідно з повідомленням, інцидент стався 25 червня 2018 року на автодорозі "Київ-Ковель-Ягодин", поблизу села Орловка. Водій автомобіля Mercedes-Benz з іноземною реєстрацією, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не надав переваги в русі та допустив зіткнення з маршрутним таксі сполученням "Київ-Ковель".

Від удару маршрутку відкинуло на смугу зустрічного руху, де сталося лобове зіткнення з вантажівкою, якою керував 57-річний рівнянин.

У результаті ДТП троє осіб з мікроавтобуса Mercedes-Benz загинули на місці події: 51-річна мешканка Полтавської області, 30-річний житель Київської області і водій маршрутки 62-річний житель Ковеля. Ще один водій мікроавтобуса, 36-річний житель Волинської області, від отриманих травм помер в Сарненській центральній районній лікарні.

Крім цього, з травмами різного ступеня тяжкості в лікарню госпіталізували ще сімох пасажирів з Волинської, Київської, Кіровоградської областей, Харкова, Світловодська та Рівного, віком від 19 до 57 років, серед яких і водій вантажівки. Одного з пасажирів після надання допомоги відпустили. Ще двоє перебували у важкому стані. Незважаючи на прийняті реанімаційні заходи і відповідне лікування, 30-річного жителя Світловодська врятувати не вдалося, через кілька днів чоловік помер.

20-річного водія легковика, який за результатами медичного огляду був тверезий, поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Під час проведення досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою.

Під час судових засідань обвинувачуваний свою вину визнав частково і сприяв слідству. Суд виніс йому вирок у вигляді позбавлення волі на строк сім років (санкція статті передбачає від п'яти до десяти років колонії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram