ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ПЦУ закликала українців робити щеплення

"Вакцинація населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було в давні часи".

ПЦУ закликала українців робити щеплення
Препарат Гардасил приготовили для вакцинации против ВПЧ, Центр здоровья, Корпус-Кристи, штат Техас, 27 мая 2016.
Фото: The Washington Post

Українська православна церква вважає, що щеплення допомагають сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було в давні часи.

Про це йдеться на сторінці ПЦУ у фейсбуці.

"Приходячи в цей світ, людина не тільки отримує всі можливості для зростання і пізнання, але також стає носієм покладеної на неї Богом відповідальності. Ми можемо скористатися безліччю технологічних досягнень сучасності і досвідом попередніх поколінь. Однак яким би складним і глобально розвиненим не здавався світ, ми повинні пам'ятати, що він може бути і надзвичайно вразливим. Яскравий приклад - епідемії інфекційних хвороб, які починаються з мікроскопічного, невидимого для ока людини збудника, але здатні призвести катастрофічних наслідків", - йдеться в повідомленні.

У ПЦУ підкреслили, що на сучасному рівні розвитку медицини найдієвішим способом захиститися від інфекцій є вакцинація.

"Не варто нехтувати працею багатьох поколінь лікарів, які досліджували небезпечні для здоров'я людини мікроорганізми і створили вакцини, які забезпечують імунітет проти цих збудників. Вакцинація населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було в давні часи. Більше двохсот років наукових досліджень дозволяють нам зараз уберегтися від кору, правця, дифтерії, гепатитів та інших страшних хвороб", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька провела першу пресконференцію, на якій озвучила пріоритетні напрямки своєї роботи. Серед них - доступна медична допомога в регіонах і вакцинація для дітей і дорослих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram