ГоловнаСуспільствоПодії

Ексгендиректору "Укроборонпрому" оголосили підозру в недекларуванні майна

Він не вніс у декларацію двох квартир і кількох авто.

Ексгендиректору "Укроборонпрому" оголосили підозру в недекларуванні майна
Фото: Сергей Нужненко

Колишньому генеральному директору "Укроборонпрому" повідомили про підозру у внесенні недостовірної інформації в декларацію за 2016 рік. Про це 12 листопада повідомили в пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

"Слідство встановило, що ексгенеральний директор не задекларував доходів, нерухомого майна (двох квартир вартістю понад 3 млн грн) і автомобілів (Range Rover) вартістю 10 млн гривень, що є власністю його цивільної дружини", - уточнили в НАБУ.

В агентстві додали, що вели розслідування цієї справи із серпня 2019 року.

Колишній народний депутат Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомив, що йдеться про Павла Букіна, який очолював "Укроборонпром" із лютого 2018 по серпень 2019 року. Цю саму інформацію з посиланням на власні джерела опублікували в "Українській правді", однак офіційного підтвердження імені підозрюваного немає.

До Букіна з 4 липня 2014 по 12 лютого 2018 концерн очолював Роман Романов.

Нагадаємо, що наприкінці лютого 2019 року навколо "Укроборонпрому" виник гучний корупційний скандал. Журналісти Bihus.info повідомили, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії.

Запчастини завозили контрабандою, їхньої якості не перевіряли, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram