ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці більше не отримають "платіжок" із пільгами - в Мінсоцполітики надали пояснення

Виплати будуть компенсувати в грошовому еквіваленті.

Українці більше не отримають "платіжок" із пільгами - в Мінсоцполітики надали пояснення
Фото: slovo.odessa.ua

З листопада 2019 року українці більше не будуть отримувати квитанції на оплату житлово-комунальних послуг з урахуванням пільг і субсидій. Це пов'язано з новим механізмом нарахувань, які набули чинності 1 жовтня, повідомили на сайті Міністерства соціальної політики України.

"Відтепер пільга надається в грошовій формі органами соціального захисту населення. Розраховані суми пільг перераховуються Ощадбанком для подальшого проведення ним розрахунку з надавачем послуг за кожного конкретного пільговика (у безготівковій формі)", - уточнили у відомстві.

Ті пільговики, які подали заяву до органів соцзахисту на отримання пільг готівкою, зможуть отримати виплати в банку або на пошті.

"У разі отримання готівки пільговик повинен повністю оплатити споживання послуг. Інші платять, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перераховує надавач послуг Ощадбанк. З огляду на те, що такий механізм упроваджується вперше, через неточність у даних із технічних причин можливі випадки ненарахування окремим особам за жовтень 2019 року", - попередили в міністерстві.

Нагадаємо, з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Монетизовані субсидії пенсіонерам виплачують разом із пенсією через банк або "Укрпоштою". Решта субсидіантів отримують виплати через Ощадбанк.

У травні в Кабміні повідомили, що після монетизації субсидій комунальні послуги сплатили до 85% населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram