ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігівській області поліція затримала браконьєрів, які вбили лося

Під час обшуку в автомобілі затриманих знайдено 100 кг розфасованого в мішки м'яса тварини.

У Чернігівській області поліція затримала браконьєрів, які вбили лося
Фото: cn.npu.gov.ua

На Чернігівщині правоохоронці затримали чотирьох чоловіків, які, імовірно, вбили двох червонокнижних лосів у Новгород-Сіверському та Бахмачі.

Про це повідомляється на сайті поліції.

"9 листопада в Новгороді-Сіверському поліцейські зупинили автомобіль, в якому перебували четверо чоловіків. Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили близько 100 кг розфасованого в мішки м'яса тварини. Фахівці Новгород-Сіверської районної державної лікарні ветеринарної медицини підтвердили, що вилучене м'ясо, - лося, що досяг на момент загибелі дворічного віку", - йдеться в повідомленні.

Також у машині виявили чотири зареєстровані мисливські рушниці з патронами, сокири і ножі, два рюкзаки із залишками м'яса і кісток. Все вилучили правоохоронці. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу (незаконне полювання).

Фото: cn.npu.gov.ua

Наступного дня до поліції повідомили про ще одного убитого лося. Цього разу тушу тварини вагою близько 400 кг виявили в лісі. За цим фактом також відкрито кримінальне провадження.

"Поліція вкотре нагадує: полювання на лосів суворо заборонено, адже ці тварини занесені до Червоної книги України", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховний Суд залишив лося в Червоній книзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram