ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила схему незаконних нарахувань соцвиплат жителям ОРДЛО

Уродженець Луганської області оформляв документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО, серед яких були бойовики і загиблі.

СБУ викрила схему незаконних нарахувань соцвиплат жителям ОРДЛО
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки в Харківській області викрили механізм фінансування терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" через незаконне нарахування соціальних виплат.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Організував протиправну схему переселенець із Луганської області, який тривалий час мешкає в Харкові. За грошову винагороду він пропонував жителям тимчасово окупованих територій сприяння в нарахуванні пенсій та інших видів соціальної допомоги.

За сприяння співробітників управлінь Пенсійного фонду, праці та соцзахисту населення, а також працівників банків чоловік оформляв документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО, серед яких були бойовики, а також загиблі під час бойових дій.

Протягом обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено понад 800 незаконно оформлених банківських карток і документи, що доводять багатомільйонні угоди.

Фото: ssu.gov.ua

Організатору протиправної схеми повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії для з'ясування реальних масштабів шахрайства та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Нагадаємо, у 2016 році Мінсоцполітики зупиняло виплати 150 тис. переселенцям. Їх підозрювали в шахрайстві.

Станом на квітень 2019 року кількість вимушених переселенців в Україні перевищила 1 мільйон 376 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram