ГоловнаСуспільствоЖиття

Німецького пастора, який підтримував активістів Майдану, нагородили вищим цивільним орденом

Пастор Ральф-Герхард Хаска також займається організацією відправлень гуманітарних вантажів на схід України.

Німецького пастора, який підтримував активістів Майдану, нагородили вищим цивільним орденом
Посол Германии в Украине Анка Фельдгузен и пастор Ральф-Герхард Хаска
Фото: ukrinform

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен вручила пастору лютеранської церкви св. Катерини в Києві Ральфу-Герхарду Хасці, який підтримував Револьцію Гідності, найвищу нагороду ФРН для цивільних - Хрест за заслуги. Про це повідомляє "Укрінформ".

Церемонія нагородження відбулася сьогодні, 8 листопада.

"Пастор Хаска активно підтримував людей на майдані Незалежності взимку 2013-2014 років і виступав за їх право на мирний протест. Він перетворив кірху святої Катерини в місце притулку і спокою, і в умовах гострої небезпеки запобіг насильницькому протистоянню протестуючих і поліції, ставши між обома сторонами", - підкреслила посол.

Фельдгузен додала, що пастор Хаска і зараз не залишається осторонь. Він організовує відправлення гуманітарних вантажів на схід України, а завдяки його статей в журналі "Ukraine Verstehen" німецька громадськість має уявлення про актуальні події в українській державі.

Посол зазначила, що орден є вищим цивільним визнанням ФРН заслуг перед суспільством і присуджується громадянам Німеччини, а так же іноземцям за політичні, соціально-економічні та духовні досягнення, і за особливі заслуги перед Німеччиною.

Пастор Хаска подякував за нагороду і висловив надію на якнайшвидше настання миру в Україні.

"Є німецька пісня, зміст якої можна передати так, що багато маленьких кроків і велика кількість людей можуть змінити світ. Ви і я можемо йти цим шляхом і досягти блага для світу. Нас об'єднує бажання миру для України. І я щиро бажаю всім українцям, щоб цей мир якомога швидше настав", - зазначив він.

Ральф-Герхард Хаска був пастором Німецької євангелічно-лютеранської церкви в Києві з 2009 по 2015 рік.

Нагадаємо, вчора, 7 листопада, посли США, Німеччини, Франції та Британії відвідали зону ООС біля Золотого і Петровського. Фельдгузен тоді підкреслила, що делегація послів дуже сподівається, що і в Петровському буде розведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram