ГоловнаСуспільствоЖиття

Вирок у "справі Хізб ут-Тахрір" очікується 12 листопада

Прокурори РФ сукупно просять дати 98,8 року позбавлення волі шістьом фігурантам справи.

Вирок у "справі Хізб ут-Тахрір" очікується 12 листопада
Фото: krymr.com

Сьогодні, 8 листопада в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону завершилося засідання в ялтинській "справі Хізб ут-Тахрір", фігуранти якої виступили з останнім словом. Про це повідомляє проєкт "Крим.Реалії".

Наступне засідання, на якому фігурантам справи винесуть вирок, заплановано на 12 листопада. Російські прокурори просять сукупно 98,8 року позбавлення волі шістьом фігурантам справи:

Мусліму Алієву - 20 років позбавлення волі, Інверу Бекірову - 20,6 року, Емір-Усейну Куку - 15 років, Вадиму Сіруку - 15 років, Арсену Джеппарову - 13,6 року, Рефату Алімову - 14,6 року в'язниці.

Фото: krymr.com

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити фігурантів ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, 2016 року російська влада почала переслідувати учасників релігійного руху "Хізб ут-Тахрір" в окупованому Росією Криму. Цей рух заборонено в РФ як "терористичний", але не заборонено в Україні.

Чотитьох жителів Севастополя вже засуджено до різних термінів позбавлення волі. "Організатор" осередку Руслан Зейтуллаєв отримав 12 років колонії суворого режиму, решта - по п'ять років колонії загального режиму.

5 листопада українська уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомляла про погіршення здоров'я фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова і Асана Янікова.

Денісова також зверталася до уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити невідкладних заходів для проведення повного медичного обстеження громадян України, за результатами якого надати відповідну медичну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram