ГоловнаСуспільствоОсвіта

Україна стала 49-ю зі 100 країн за рівнем володіння англійською мовою

Це відповідає рівню B1 за CEFR.

Україна стала 49-ю зі 100 країн за рівнем володіння англійською мовою
Фото: assistaugusta.wordpress.com

Україна стала 49-ю зі 100 країн, які увійшли до рейтингу володіння англійською мовою, складеного компанією EF (Education First). Вона опинилася між Росією і Албанією, потрапивши в групу з низьким рівнем володіння англійською мовою з індексом 52,13.

Це відповідає рівню B1 згідно із Загальноєвропейською шкалою мовної компетенції (CEFR).

Рівень володіння англійською мовою у дорослого населення в Україні нижчий від середнього світового рівня.

Усі сусідні країни, крім Молдови (її немає в дослідженні), перебувають вище за рейтингом. Польща - 11-та, Угорщина - 15-та, Румунія - 16-та, Словаччина - 25-та, Білорусь - 47-ма, Росія - 48-ма.

На першому місці рейтингу традиційно опинилися Нідерланди з індексом 70,27, друге і третє місце - відповідно у Швеції (68,74) і Норвегії (67,93). Замикають п'ятірку кращих Данія (67,87) і Сінгапур (66,82).

Індекс EF EPI складено за результатами тестування більш ніж 2,3 млн осіб по всьому світу, які 2018 року пройшли стандартний тест з англійської мови EF (EF SET) або один з кваліфікаційних тестів компанії. У рейтинг увійшли ті країни, де число тестованих було не меншим за 400 осіб. Середній вік учасників склав 23 роки.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України розробило і затвердило концепцію розвитку англійської мови в університетах, яка передбачає обов'язкове володіння іноземною мовою на рівні В1 під час вступу. Обов'язкове знання англійської введуть для бакалаврів у 2023 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram