ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

У результаті обстрілів загинув один військовослужбовець, ще четверо - отримали поранення.

Бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

З початку цієї доби російсько-окупаційні війська 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також ворог застосовував протитанкові керовані ракети", - йдеться у вечірньому зведенні.

Зазначається, що вісім обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", ще сім - у районі відповідальності угруповання "Схід".

У штабі також заявили, що протягом цієї доби в результаті обстрілів загинув один військовослужбовець, ще четверо - отримали поранення.

Тривають заходи з розведення сил і засобів на ділянці №2 - в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області.

"Триває технічне обстеження, розмінування доріг і узбіч, очищення місцевості, забрудненої вибухонебезпечними предметами. Залучені 24 представники ДержНС. Сьогодні було обстежено 9,8 гектара території та вилучено шість вибухонебезпечних предметів. Загальна площа обстежених територій становить 34,3 га (вилучено 35 ВНП)", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона також готується до розведення сил і засобів на ділянці №3 (Богданівка - Петровське). Як повідомлялося, початок практичних заходів попередньо заплановано на 12:00 8 листопада.

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков сподівається, що під час наступного розведення сил звільнять Донецьк, а саме розведення завершиться біля кордону з Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram