ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу на журналістів "Радіо Свобода" за заявою Портнова

Раніше він пригрозив виданню "симетричною відповіддю" на позов проти нього.

Поліція відкрила справу на журналістів "Радіо Свобода" за заявою Портнова
Андрей Портнов
Фото: Макс Требухов

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за заявою ексглави Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 КК) і порушення недоторканності приватного життя (ст. 182 КК)", - йдеться в повідомленні.

Сам Портнов уточнив, що подана ним заява стосується журналістів "Радіо Свобода".

Як повідомлялося раніше, слідчі почали розслідування за фактом висловлювань Портнова на адресу журналістів "Радіо Свобода" за тією самою статтею 171 і ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста). На це Портнов пригрозив "симетричною відповіддю".

"Через годину я зареєструю в Національній поліції повністю симетричну заяву про своє кримінальне провадження стосовно журналістів "Радіо Свобода" про незаконне стеження і перешкоджання професійній діяльності за ст. 182 і 171 КК України", - написав він у своєму telegam-каналі.

Нагадаємо, Портнов виклав у своєму телеграмі персональні дані водія знімальної групи "Схем" (проєкт "Радіо Свобода") за те, що редакція готує розслідування впливу і зв'язків колишнього чиновника з новою українською владою. Серед опублікованого - захищена інформація: повні паспортні дані та домашня адреса водія, номер його авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання.

Крім цього, Портнов заявив, що з кінця жовтня він є ведучим телеканалу "112 Україна", і пригрозив притягненням за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності) і 182 (незаконне збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу) КК журналістам у разі перешкоджання його журналістській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram