ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада підтримала рішення про закупівлю 50 нових вагонів метро

КМДА має намір протягом 2 років ввести в експлуатацію дві нові станції метро на Виноградар.

Київрада підтримала рішення про закупівлю 50 нових вагонів метро
Фото: facebook/КП Київський метрополітен

Мер Києва Віталій Кличко заявив про наміри закупити 50 вагонів метро. Про це мер розповів, вітаючи колектив метрополітену з 59-ю річницею заснування підприємства, повідомляє пресцентр КМДА.

За словами Кличка, нещодавно Київрада підтримала таке рішення.

«Складно уявити, як би жила наша столиця без метрополітену. Адже кожен день ви забезпечуєте перевезення 1,5 млн пасажирів. І наше з вами завдання зробити так, щоб кожна поїздка для кожного пасажира була комфортною і швидкою», - зазначив Кличко.

Віталій Кличко зазначив, що столична влада поставила перед собою завдання протягом 2 років ввести в експлуатацію дві нові станції метро на Виноградар - «Мостицька» і «Проспект Правди».

«Я був там учора і перевіряв, як іде будівництво. Столичний метрополітен повинен і далі розвиватися, повинні будуватися нові станції. І метро на Виноградар очікують багато киян, які живуть на житловому масиві», - розповів мер.

Нагадаємо, в кінці жовтня Київська міськрада схвалила залучення €120 млн у Європейського банку реконструкції та розвитку на нові вагони метро і трамваї. "Київський метрополітен" отримає €50 млн, "Київпастранс" - €70 млн.

У 2018 році Київське метро перевезло майже 500 млн пасажирів. Інвентарний парк вагонів нараховує 821 одиницю. Щодня в годину "пік" на лінії випускається 546 вагонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram