ГоловнаСуспільствоЖиття

У Борисполі СБУ затримала 6 осіб за спробу контрабанди в РФ комплектуючих для військових літаків

Контрабандисти продавали ці запчастини через треті країни, звідки їх спільники направляли вантажі в РФ.

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" СБУ затримала 6 осіб за спробу контрабанди в РФ комплектуючих для військових літаків. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Затримані незаконно купували в різних продавців агрегати і вузли до бойових літаків, зокрема для літаків Су-27 і Ту-22, що перебувають на озброєнні Військово-повітряних сил Росії, а потім перепродавали. Замовниками поставок були громадяни РФ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Контрабандисти продавали ці запчастини через треті країни, звідки їх спільники направляли вантажі в РФ.

Під час слідчих дій у складських приміщеннях і за місцем проживання фігурантів справи в Києві та Харкові правоохоронці вилучили агрегати і вузли з комплектуючими до бойових літаків, підготовлені для вивезення.

Також правоохоронці виявили електронне листування з замовниками з РФ, а також комплекти митної та технічної документації, що доводять проведення операції.

Під час обшуків організатор угоди намагався застосувати нарізну вогнепальну зброю.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в серпні спецслужби затримали трьох контрактників з контрабандою зброї. Їх затримали під час спроби продажу 12 гранатометів РПГ-22 і РПГ-26, 30 гранат РГД-5 і Ф-1, більш ніж 30 підривників для гранат і майже 3 тис. патронів. За цей арсенал зловмисники планувати вторгувати 50 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram