ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почали судити мера Одеси Труханова

Прокурор готовий надати докази про недостовірне декларування.

У Києві почали судити мера Одеси Труханова

Сьогодні, 6 листопада, Вищий антикорупційний суд почав розгляд кримінального провадження у справі мера Одеси Геннадія Труханова про недостовірне декларування. Про це повідомляють у фейсбуці Вищого антикорупційного суду.

Колегія суддів заслухала обвинувальний акт прокурора, а також короткі промови сторін звинувачення і захисту.

"У своїй промові прокурор зазначив про готовність надати докази про спільний побут і відпочинок обвинуваченого і його ексдружини, майно якої залишилося поза деклараціями за 2015-2016 роки. Захист, своєю чергою, намагався спростовувати висунуті звинувачення під час судового засідання", - сказано в повідомленні.

Під час засідання було визначено порядок вступу та дослідження письмових документів і доказів до матеріалів справи. Дати наступних судових розглядів призначені на 22 листопада на 10:00, 9 грудня на 10:00 і 18 грудня на 10:00. Засідання відбудеться за адресою: проспект Перемоги, 41.

Нагадаємо, Труханова підозрюють у наданні свідомо недостовірних відомостей у деклараціях за 2015 і 2016 роки, які відрізняються від достовірних на суму понад 33 млн гривень і 18 млн гривень відповідно.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд отримав кримінальне провадження проти Труханова.

Крім того, в липні Малиновський районний суд Одеси виправдав Труханова у справі про заволодіння 92,7 млн гривень під час купівлі приміщення збанкрутілого заводу "Краян".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram