ГоловнаСуспільствоВійна

Розведення військ у Петрівському має розпочатися 8 листопада

Розведення відбудеться лише після дотримання 7 днів тиші.

Розведення військ у Петрівському має розпочатися 8 листопада
Фото: EPA/UPG

Розведення військ на третій ділянці Петрівське-Богданівка має розпочатися 8 листопада, якщо не буде порушень "режиму тиші" впродовж тижня. Про це на брифінгу повідомив командувач ООС Володимир Кравченко, передає "Укрінформ".

"Ми вже надіслали лист в ОБСЄ, 7 (листопада) починаємо, 8 (листопада) фактично розходимося, якщо не буде порушень режиму тиші", - сказав він.

Водночас Кравченко назвав провокацією заяви окупаційних військ і сигнальні ракети, які були випущені в Петрівському нібито як символ початку процесу відведення військ.

Керівник української сторони СЦКК Олександр Борщевський підкреслив, що розведення військ відбудеться лише після дотримання 7 днів тиші з моменту останнього обстрілу.

"Оскільки останні обстріли були і 29, і 30 числа, що було підтверджено у звіті СММ ОБСЄ за 31 жовтня, починаючи з 30 числа, після 7 днів, це буде 6 листопада... 7 числа проходить верифікація припинення вогню впродовж 7 днів і повідомлення СММ ОБСЄ, і з 12:00 8 листопада Збройні сили за умови дотримання припинення вогню зможуть практично розпочати заходи розведення сил і засобів на цій ділянці розведення", - заявив Борщевський.

Він також нагадав, що на сьогодні повністю завершено заходи розведення сил і засобів на ділянці розведення №1 у Станиці Луганській, триває виконання другого етапу розведення сил і засобів на ділянці в Золотому, а також виконується комплекс заходів стабілізації режиму припинення вогню на ділянці "Петрівське-Богданівка".

Нагадаємо, на цьому ж брифінгу Кравченко запевнив, що після розведення сил і засобів на третій обумовленій ділянці на лінії розмежування в районі Богданівки і Петрівського не буде загрози для населених пунктів.

Раніше Зеленський повідомляв, що розведення мало початися 4 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram