ГоловнаСуспільствоВійна

Рябошапка повідомив про підозру нардепу Дубневичу

Депутатові інкримінують заподіяння збитків "Укрзалізниці" в розмірі 93 млн гривень.

Рябошапка повідомив про підозру нардепу Дубневичу
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив про підозру народному депутату Ярославу Дубневичу.

Це сталося в четвер після того, як Верховна Рада дозволила притягнути депутата до кримінальної відповідальності, йдеться на сайті Генпрокуратури.

Дубневичу закидають ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу в рамках справи, яку розслідувало Національне антикорупційне бюро.

Йому закидають заподіяння збитків у розмірі 93,277 млн гривень.

Слідство вважає, що Дубневич, перебуваючи на посаді голови комітету Ради з питань транспорту, був обізнаний про фінансовий стан АТ "Укрзалізниця" і мав вплив на засновників і посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, рамних рейок, хрестовин і комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що зазначена особа зі спільниками вивчила і проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів і прийняла рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованим депутатом і його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції.

Ярослав Дубневич став першим депутатом 9-го скликання, з якого зняли недоторканність для притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram