ГоловнаСуспільствоВійна

Контррозвідка СБУ вивела з ОРДЛО свідка злочинів бойовиків "ДНР"

Суд звільнив його від кримінальної відповідальності, тому що чоловік не брав участі в бойових діях.

Контррозвідка СБУ вивела з ОРДЛО свідка злочинів бойовиків "ДНР"
Фото: politeka.net

Служба безпеки України провела спецоперацію і вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього представника так званого "Центру спеціальних операцій МГБ ДНР" (структура створена спецслужбами РФ і повністю ними контролюється).

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Чоловік став свідком злочинів терористів, у тому числі незаконного утримання і тортур полонених військовослужбовців Збройних сил України, а також протиправної діяльності російських спецслужб. Згодом він висловив готовність покинути ОРДО для надання українським контррозвідникам цієї інформації", - йдеться в повідомленні.

Проведена перевірка підтвердила, що затриманий не брав безпосередньої участі в бойових діях, не здійснював інших тяжких і особливо тяжких злочинів.

Суд, врахувавши цю інформацію і допомогу слідству, звільнив його від кримінальної відповідальності.

СБУ нагадує, що особа, крім організатора і керівника терористичної групи, яка добровільно повідомила правоохоронців про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо в її діях немає складу іншого злочину.

Нагадаємо, 26 жовтня суд заарештував жительку Донецької області, яка співпрацювала з бойовиками "ДНР".

Раніше Артемівський міський суд засудив до 10 років ув'язнення жителя Макіївки, який воював проти Збройних сил України на боці "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram