ГоловнаСуспільствоВійна

На відновлення підконтрольної частини Донбасу треба €372 млн

Це мінімальні розрахунки.

На відновлення підконтрольної частини Донбасу треба €372 млн
Фото: president.gov.ua

Офіс президента вважає, що відновлення підконтрольних Україні територій Донбасу обійдеться мінімум в 372 млн євро, або понад 10 млрд гривень в нинішніх цінах.

"За нашими підрахунками на відновлення пошкодженої в результаті збройної агресії РФ на Донбасі транспортної інфраструктури, промислових, житлових і адміністративних приміщень нам потрібно 372 млн євро. І це мінімальні розрахунки, що стосуються підконтрольних територій Донецької і Луганської областей", - сказав на маріуполському інвестфорумі RE:Think. Invest in Ukraine перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов.

Тільки на відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури необхідно щонайменше 231 млн євро, сказав він.

Серед найбільш постраждалих від військових дій прифронтових районів він виділив Ясинуватський і Волноваський райони Донецької області, Попаснянський та Станично-Луганський райони Луганської області.

Трофімов підкреслив, що тільки в Донецькій області повністю зруйновано або пошкоджено 6,8 тис. об'єктів житлового фонду, відновлення яких обійдеться в більш ніж 72 млн євро.

Перший заступник голови Офісу заявив, що держава готова гарантувати повний і прозорий супровід інвестиційних проєктів і захищати права чесних інвесторів на підконтрольних Україні територіях.

Нагадаємо, що в 2015 році голова Держагентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш говорив, що на відновлення Донбасу після бойових дій знадобиться понад $1,8 млрд. Цифру в $1,5 млрд збитків від конфлікту на Донбасі називав у тому ж році глава уряду Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram