ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У школі Чернігова зафіксували 13 випадків вірусного гепатиту

Учнів госпіталізували в інфекційне відділення лікарні.

У школі Чернігова зафіксували 13 випадків вірусного гепатиту
Фото: glavcom.ua

У чернігівській школі №7 виявлено 13 випадків захворювання вірусним гепатитом.

Про це інформує "UA:Чернігів".

Спочатку в лікарню з діагнозом гепатит типу А звернулося четверо дітей і працівниця шкільної їдальні. Після цього захворювання виявилося ще у 8 учнів.

За інформацією заступника головного лікаря обласної дитячої лікарні Людмили Кривець, учні госпіталізовані в інфекційне відділення лікарні. У дітей, у яких хворобу діагностували пізніше, тип вірусу ще встановлюється.

Начальник відділу головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Павло Моргацький запевнив, що в школі №7 проведено санітарно-епідеміологічне обстеження.

Зараз проводять лабораторні дослідження їжі з їдальні і буфету.

Нагадаємо, гепатит А - хвороба печінки, що викликається вірусом, який поширюється, в основному, під час споживання неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води або їжі, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослабляють здоров'я, і блискавичний гепатит (гостру печінкову недостатність), що часто є смертельною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram