ГоловнаСуспільствоЖиття

Викрадачку немовляти в Коцюбинському відправили під нічний домашній арешт

Викрадачку немовляти в Коцюбинському відправили під нічний домашній арешт
Анастасия Глотова
Фото: Громадське

Ірпінський міський суд Київської області відправив під нічний домашній арешт на два місяці Анастасію Глотовe, затриману за викрадення тримісячного хлопчика в Коцюбинському в передмісті Києва.

Суд зобов'язав підозрювану носити електронний браслет і заборонив спілкуватися з потерпілою, передає Громадське.

Адвокат Глотової заявив суду, що склад злочину не передбачає такої суворої міри запобіжного заходу, як тримання під вартою, і просив вибрати альтернативний - домашній арешт.

Прокуратура ж наполягала на можливість втечі, тиску на свідків, приховування або знищення доказів і просила суд заарештувати дівчину на два місяці без альтернативи внесення застави.

Жінці інкримінують статтю 146 Кримінального кодексу України - викрадення людини. У разі доведення провини їй загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, 23 жовтня в селищі міського типу Коцюбинське Київської області невідома жінка, що представилася волонтеркою, викрала у матері 3-місячне немовля. Протягом чотирьох годин правоохоронці знайшли автомобіль, на якому викрали немовля, а потім в Софіївській Борщагівці затримали жінку. Вона спочатку заперечувала свою причетність до злочину, тепер же співпрацює зі слідством.

Викрадачкою немовляти виявилася контужена в зоні АТО вихователька дитсадка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram