ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У ліцеї Києва підтверджено випадок дифтерії (оновлено)

9-річна дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Зараз її госпіталізовано.

У ліцеї Києва підтверджено випадок дифтерії (оновлено)
Фото: lorika.com.ua

У Київському ліцеї №303 підтверджено випадок захворювання на дифтерію.

Про це інформує департамент освіти і науки Києва.

Зазначається, що повідомлення про факт захворювання на дифтерію одного з учнів ліцею на Позняках отримано 23 жовтня.

Адміністрація навчального закладу ухвалила рішення про введення карантинних заходів в певному класі, де навчається дитина, зокрема забезпечено прибирання кабінету з дезінфікуючими засобами та огляд дітей медичною сестрою.

"Сьогодні міською санітарною службою було підтверджено діагноз і забезпечено спеціальне оброблення приміщень ліцею", - йдеться в повідомленні.

Оновлено. Центр громадського здоров'я МОЗ уточнює, що в Києві випадок захворювання на дифтерію підтверджено у 9-річного хлопчика.

Зазначається, що дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Зараз її госпіталізовано.

"Діагноз "дифтерія" встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки показань немає", - йдеться в повідомленні.

Хворий мав контакт із 45 людьми, з них 36 дітей, огляд яких запланований на 25 жовтня. За місцем проживання та навчання організовується дезінфекція, додали в МОЗ.

"Центр громадського здоров'я України нагадує, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості у всіх регіонах. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років з 16-річного віку. Діти і дорослі для захисту від захворювання повинні робити щеплення відповідно до чинного календаря щеплень. Вакцина є безкоштовною, а вакцинуватись можна у свого сімейного лікаря", - наголошується в повідомленні.

Раніше в Ужгороді зафіксували 15 випадків дифтерії. До цього дифтерії в Закарпатській області не було з 2011 року.

Наприкінці липня на Хмельниччині було підтверджено випадок дифтерії у 21-річної дівчини. Тоді повідомлялося, що хвороба проходить в легкій формі.

У 2018 році на дифтерію в Україні захворіли 10 осіб.

Дифтерія - це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом, характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки і загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram