ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасник акцій протесту в РФ попросив в Україні політичного притулку

Іноземець переслідується владою РФ.

Учасник акцій протесту в РФ попросив в Україні політичного притулку
Фото: dpsu.gov.ua/

Учора в пункт пропуску «Сеньківка» в Чернігівській області на вхід в Україну прибув 26-річний громадянин РФ, який попросив про політичний притулок. Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби.

Під час проходження прикордонного контролю він звернувся до співробітників Держприкордонслужби з проханням надати йому політичний притулок в Україні. Протягом бесіди росіянин повідомив, що в РФ його переслідують за участь в акціях протесту проти чинної влади.

Після проведення необхідних заходів громадянина сусідньої країни доправили в органи Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, 13 травня прикордонники затримали двох осіб, які намагалися потрапити в Україну поза пунктом пропуску. Виявилося, що затримане подружжя втекло з РФ з метою отримання політичного притулку в Україні.

Чоловік розповів, що створив інтернет-сторінку, де переважно висловлював невдоволення владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені, а також рекламував інших російських опозиційних блогерів.

Через це на адресу росіянина і членів його сім'ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram