ГоловнаСуспільствоЖиття

Путін включив Вишинського до складу ради з прав людини при президенті РФ

Вишинський і так займає посаду директора Кремлівського медіахолдингу.

Путін включив Вишинського до складу ради з прав людини при президенті РФ
Фото: Lb.ua

Володимир Путін включив до складу ради з прав людини при президенті РФ екскерівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачували в Україні в державній зраді. Про це повідомляється на сайті СПЧ.

Фото: http://president-sovet.ru

«Згідно з Указом Президента, до складу Ради включені радник президента Валерій Фадєєв, виконавчий директор Міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні" Кирило Вишинський ... Виключені зі складу Ради - професор, доктор юридичних наук Михайло Федотов, глава Міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чиков» , - сказано в повідомленні.

РПЛ - консультативний орган при президенті РФ «з сприяння глави держави в реалізації його конституційних повноважень в галузі забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, інформування президента про стан справ в цій галузі, сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства, підготовці пропозицій главі держави з питань, що входять до компетенції ради».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кирило Вишинський став виконавчим директором в медіахолдингу "Россия сегодня". Наказ про його призначення був підписаний 9 вересня. При тому, що обмін між Україною і РФ, в рамках якого Вишинського відпустили в Москву, відбувся 7 вересня.

Вишинський був затриманий 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу). У Вишинського вдома знайшли російський паспорт і медаль "За повернення Криму", а пізніше під час судового процесу Вишинський заявив, що не вважає себе українським громадянином.

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив до Криму, де за завданням керівництва МІА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь в пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів для виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram