ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ завершують випробування ударних безпілотників Bayraktar TB2

Турецькі безпілотники Bayraktar TB2 стануть на озброєння Повітряних Сил.

Сьогодні, 21 жовтня, безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2 проходить фінальні випробування на аеродромі Старокостянтинів. Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони.

Турецькі представники разом військовослужбовцями Повітряних Сил ЗС України перевіряють техніку на землі і в повітрі, відчувають всі системи комплексу, підвіси камер, озброєння, тренажер, наземну станцію управління та інше обладнання.

Фото: mil.gov.ua
Фото: mil.gov.ua

У результаті будуть складені відповідні акти та турецькі безпілотники стануть на озброєння Повітряних Сил. Їх будуть експлуатувати військовослужбовці, які кілька тижнів тому успішно завершили навчання в Туреччині і отримали право на управління цим комплексом.

Фото: mil.gov.ua

Нагадаємо, 12 січня 2019 року Україна підписала угоду про закупівлю для ЗСУ ударних турецьких безпілотників Bayraktar TB2. Безпілотники можуть нести керовані протитанкові ракети і авіаційні бомби. Крім того, Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед БПЛА за тривалістю польоту - під час тестових польотів у червні і серпні 2014 року на висоті 8 км він перебував в небі 24 години 34 хвилини.

Угода, яку уклали державна компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу концерну "Укроборонпром", і турецька компанія Baykar Makina, є частиною заходів з розширення військово-технічного співробітництва між Україною і Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram