ГоловнаСуспільствоЖиття

​Денісова просить Москалькову допомогти затриманому кримчанину Приходьку отримати ліки та окуляри

Уповноважена Верховної Ради з прав людини звернулася до російського омбудсмена.

​Денісова просить Москалькову допомогти затриманому кримчанину Приходьку отримати ліки та окуляри
Олег Приходько
Фото: "Крым.Реалии"

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову вжити термінових заходів із надання медичної допомоги засудженому в Криму проукраїнському активісту Олегу Приходьку.

Про це вона повідомила у фейсбуці.

"Порушено права кримського активіста Олега Приходька. Згідно з отриманою інформацією, Олег Приходько має захворювання шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи. Його рідні передали необхідні для лікування медикаменти та окуляри. Але співробітники пенітенціарної установи не видають цю передачу", - написала Денісова

Вона звернулася до Москалькової з проханням "вжити невідкладних заходів для відновлення прав громадянина України і допомогти йому отримати необхідні ліки".

Нагадаємо, 10 жовтня в анексованому Росією Криму затримали проукраїнського пенсіонера Олега Приходька за підозрою в підготовці вибуху адміністративної будівлі.

8 червня 2016 року Приходька вже затримувала ФСБ. Причиною затримання стали українські номерні знаки на автомобілі, не замінені на російські після 1 квітня 2016 року, згідно з російським законодавством.

8 лютого 2019 року співробітники ФСБ обшукували будинок Приходька в селі Оріхове. Тоді у нього вилучили українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Портрет Бандери перевіряли на екстремізм.

У червні 2019 року Приходька оштрафували на 2 тисячі рублів через український прапор у його дворі. Його визнали винним за статтею "пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram