ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали чоловіка, який з ножем нападав на перехожих

Раніше він перебував на примусовому лікуванні в психіатричній клініці.

У Києві затримали чоловіка, який з ножем нападав на перехожих
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві затримали чоловіка, який нападав на перехожих з ножем. Слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №4 повідомили йому про підозру і готують матеріали в суд для обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

Зазначають, що протягом місяця від дій затриманого постраждали кілька людей. Зокрема, на початку вересня на вулиці Курнатовського він з ножем напав на 26-річного чоловіка. З різаними ранами плеча і ключиці потерпілого госпіталізували.

Через кілька тижнів у поліцію надійшло повідомлення про ножові пораненнях у шию 22-річного жителя Дніпровського району, яких йому завдав невідомий на вулиці Райдужній. Також за аналогічних обставин постраждав 56-річний чоловік. За його словами, до нього ззаду підійшов незнайомець і кілька разів ударив ножем у спину.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальне провадження згідно з ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство).

Пізніше в поліцію надійшло повідомлення про те, що біля під'їзду будинку на вулиці Петра Вершигори чоловік виявив мертвим свого 69-річного батька. Прибулі на виклик медики констатували смерть чоловіка від колото-різаної рани шиї. Цю подію поліцейські кваліфікували як "умисне вбивство" і відкрили кримінальне провадження.

Через деякий час поліція встановила особу підозрюваного - ним виявився раніше судимий за два вбивства місцевий житель, 1975 року народження. Він проживав разом з батьками, а в червні його виписали з психоневрологічного диспансеру, де він проходив курс лікування.

Протягом обшуку за місцем проживання правоохоронці вилучили в підозрюваного особисті речі: кепки, окуляри і кілька ножів, які направили на проведення експертизи, а чоловіка доправили в управління.

Нагадаємо, раніше в Харківській області затримали чоловіка, який побив і поранив ножем ґвалтівника своєї дружини. Тепер йому загрожує вісім років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram