ГоловнаСуспільствоЖиття

Пашинському загрожують ще три підозри

У ГПУ зареєстровано три справи, в яких фігурують Пашинський і Вінник.

Пашинському загрожують ще три підозри
Фото: Lb.uа

Генпрокурор Руслан Рябошапка припустив, що екснардепу Сергію Пашинському оголосять ще три нові підозри. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "1+1".

"Уже цього тижня було зареєстровано Генеральною прокуратурою три провадження, де може фігурувати цей колишній народний депутат. Окрім того, ще є достатньо матеріалів у органів досудового розслідування, зокрема Національного антикорупційного бюро, які вже розслідують, у них також може бути фігурантом цей колишній народний депутат", - сказав Рябошапка.

Генпрокурор також заперечив політичну ангажованість у справах проти Пашинського. "Доволі багато дій, які можуть бути інкриміновані теж у вигляді підозр", - підкреслив генпрокурор.

Оновлення. Радник гендиректора "Укроборонпрому", колишній нардеп Мустафа Найєм у телеграмі повідомив, що кримінальні справи щодо Пашинського стосуються фактів розкрадання коштів в оборонній сфері. Крім Пашинського, в них фігурує колишній нардеп Іван Вінник.

За даними Найєма, слідчі НАБУ розслідують виконання державного оборонного замовлення з виготовлення 152 мм боєприпасів для артилерійської системи "Гіацинт", незаконного використання бюджетних коштів під час виготовлення 82 мм міномета "Верба" і закупівлі за завищеними цінами бронемашин Oncilla польської компанії Mista.

Нагадаємо, 7 жовтня Печерський районний суд Києва заарештував Сергія Пашинського до 4 грудня. Йому закидають ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тілесне ушкодження) у зв'язку з інцидентом, коли Пашинський вистрелив із нагородного пістолета в ногу жителю одного із сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Захист Пашинського вирішив оскаржити це рішення, 17 жовтня суд мав розглянути апеляцію, однак не зробив цього, оскільки не знає фактичної адреси ДБР.

Колишній голова ВР Андрій Парубій та екссекретар РНБО Олександр Турчинов попросили суд віддати Пашинського їм на поруки. Крім того, за нього готові поручитися ще 10 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram