ГоловнаСуспільствоВійна

Зниклими безвісти на окупованому Донбасі вважаються 257 осіб

Бойовики незаконно утримують 240 осіб.

Зниклими безвісти на окупованому Донбасі вважаються 257 осіб
Фото: Макс Левин

Зниклими безвісти на окупованій частині Донбасу вважаються 257 осіб.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані Служби безпеки України.

"За даними інформаційного обліку Об'єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях значаться як: зниклі безвісти - 257 осіб, незаконно позбавлені свободи - 240 осіб", - йдеться в повідомленні.

У СБУ підкреслили, що українська сторона вживає заходів, які повинні сприяти звільненню всіх незаконно позбавлених волі осіб, заручників, що утримуються на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях.

"Відповідні пропозиції з цього приводу регулярно подаються на розгляд Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Сході України і обробки із залученими в рамках "мінського формату" міжнародними гуманітарними організаціями. Робота за цими напрямками триває", - запевнили у відомстві.

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, в рамках якого в Україну повернулися 35 громадян, в тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

Також до Києва повернулися 11 політв'язнів. Серед звільнених були Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші.

До Росії в рамках обміну виїхали мінімум 30 громадян України. Серед них - підозрюваний в державній зраді керівник інформаційного агентства "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський і колишній бойовик угруповання "ДНР" Володимир Цемах, якого вважають важливим свідком у розслідуванні справи збитого на Донбасі літака рейсу MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram