ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала ексбойовика "ЛНР", підозрюваного в артобстрілі Луганського аеропорту

Чоловік вступив до лав незаконного збройного формування "Зоря" в серпні 2014 року.

СБУ затримала колишнього бойовика батальйону "Зоря" терористичного угруповання "ЛНР", підозрюваного в артилерійських обстрілах Луганського аеропорту. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Колишнього бойовика так званого батальйону "Зоря" терористичної організації "ЛНР" затримала Служба безпеки України під час перетину лінії розмежування в Донецькій області. Він планував повернутися в тимчасово окупований Донецьк", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ

Під час перевірки оперативники встановили, що уродженець Харкова брав активну участь у бойових діях проти українських військових. Чоловік вступив до лав незаконного збройного формування "Зоря" в серпні 2014 року.

Він пройшов спеціальну бойову підготовку і згодом узяв участь у боях на Луганському напрямку.

Чоловік також у складі артилерійського розрахунку терористів обстрілював Луганський аеропорт і цивільні об'єкти.

Ексбойовика затримано, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи) КК України, що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у вересні СБУ затримала ексспівробітника, який проводив фінансові операції на 100 млн гривень для "ЛНР". Він переводив у готівку і переказував гроші, обмінював валюту і поповнював мобільні рахунки.

Чоловік у 2015 році добровільно вступив у сьому окрему мотострілкову бригаду 2-го армійського корпусу "Народної міліції" терористичної організації "ЛНР", де займав посаду фінансиста її фінансово-економічної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram