ГоловнаСуспільствоВійна

Число порушень перемир'я на Донбасі різко зросло, - Сайдік

Спецпредставник ОБСЄ закликав сторони зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я.

Число порушень перемир'я на Донбасі різко зросло, - Сайдік
Мартин Сайдик
Фото: EPA/UPG

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартин Сайдік заявив, що кількість порушень перемир'я на Донбасі різко зросла. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, не можу позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню. Число порушень різко зросло", - сказав Сайдік в Мінську.

Спецпредставник ОБСЄ закликав сторони конфлікту, "усвідомлюючи політичну і гуманітарну відповідальність перед цивільним населенням, зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я".

Сайдік повідомив, що на сьогоднішньому засіданні ТКГ сторони продовжили дискусію щодо обміну утримуваними особами, правових аспектів особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей, в тому числі, з урахуванням процесу децентралізації в Україні. Обговорювалися також питання амністії та модальності місцевих виборів в ОРДЛО.

На питання про можливість внесення змін в узгоджену раніше "формулу Штайнмаєра" спецпредставник ОБСЄ відповів негативно.

Нагадаємо, засідання тристоронньої контактної групи щодо Донбасу завершилося достроково і безрезультатно, сторони ТКГ не змогли домовитися про нові дати розведення військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram