ГоловнаСуспільствоВійна

Сторони ТКГ не змогли домовитися про нові дати розведення військ

Засідання ТКГ завершилося достроково.

Сторони ТКГ не змогли домовитися про нові дати розведення військ
Фото: EPA

Засідання тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, яке сьогодні проходило в Мінську, завершилося достроково, сторони ТКГ не змогли домовитися про нові дати розведення військ. Про це повідомила РБК-Україна з посиланням на білоруські ЗМІ.

Крім того, сторони не змогли узгодити обмін полоненими, а також відновлення соціальних виплат жителям окупованого Донбасу.

На цей час представники ЗМІ чекають преспідходу спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка.

Прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер підкреслила на фейсбуці, що українська сторона озвучила низку умов для виконання політичного блоку питань мінських угод.

Серед них: розпуск угруповань "Л/ДНР"; повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки; розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії (ЦВК) України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю над непідконтрольними Україні ділянками російсько-українського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і мінськими угодами.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram