ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли з кулеметів ділянку розведення біля Золотого

"Окупанти демонструють своє небажання дотримуватися взятих на себе зобов'язань".

Бойовики обстріляли з кулеметів ділянку розведення біля Золотого
Фото: ТАСС

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що бойовики знову обстріляли ділянку розведення сил №2 (селище Золоте-4, м. Золоте Луганської області).

Про це повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Обстріли на цій ділянці фіксують другу добу - окупанти демонструють своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей і взятих на себе зобов'язань", - наголошено в повідомленні.

Крім того, 14 жовтня бойовики здійснили обстріли поблизу населених пунктів Новолуганське, Лебединське і Водяне із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм (3 міни) і 82 мм (7 мін).

Зеленський відвідав позиції Збройних сил на передовій

"Таке цинічне поводження свідчить про зацікавленість супротивника в подальшому загостренні конфлікту. Нагадаємо, Мінськими домовленостями визначено, що розведення сил і засобів може бути здійснено тільки після дотримання режиму припинення вогню впродовж семи діб", - заявили в штабі ООС.

Нагадаємо, успішне розведення сил біля Петровського і Золотого є російською умовою для зустрічі лідерів країн нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram