ГоловнаСуспільствоПодії

Сенцов назвав засудженого в Італії нацгвардійця Марківа політичним в'язнем

У Києві пройшла акція підтримки українського військовослужбовця.

Фото: facebook.com/romanvkulyk

У Києві пройшла акція підтримки засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа.

Учасники акції зібралися біля будівлі Міністерства закордонних справ на Михайлівській площі, після чого пішли під посольство Італії в Києві. Воно розташоване на вулиці Ярославів Вал.

На акції був зокрема і режисер Олег Сенцов, недавно звільнений з Росії, де він також відбував покарання за надуманим звинуваченням.

"Я розумію італійських громадян, розумію сім'ю загиблого журналіста Роккеллі, вони хочуть чиєїсь "крові", розплати за смерть близької людини, але це точно не Віталій... Це однозначно політична справа, і він політичний в'язень", - цитує Сенцова агентство УНН.

Фото: facebook.com/romanvkulyk

Фото: facebook.com/romanvkulyk

Нагадаємо, 12 липня 2019 року суд італійського міста Павія засудив українського військового Національної гвардії Марківа, звинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі на Донбасі, до 24 років позбавлення волі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Україна має намір оскаржити вирок і домагатися виправдання українця. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС і ГПУ терміново взятися за повернення Марківа в Україну. 24 вересня під час першої особистої зустрічі з прем'єр-міністром Італії Зеленський порушував питання Марківа.

Італійський адвокат Віталія Марківа закликав українську владу і ЗМІ розгорнути серйозну інформаційну кампанію і розповідати правду про процес над нацгвардійцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram