ГоловнаСуспільствоПодії

У Конго розбився літак Ан-72, на борту були співробітники адміністрації президента Чісекеді

"Тих, хто вижив не було, всі тіла згоріли вщент".

Сьогодні, 11 жовтня, у Демократичній Республіці Конго зазнав аварії військово-транспортний літак Ан-72. Про це повідомляє "Настоящее время" з посиланням на конголезьке радіо.

"Тих, хто вижив не було, всі тіла згоріли вщент", - повідомив радник президента Конго.

Зазначається, на борту літака, що розбився, були чотири члени екіпажу, а також цивільні особи і військові, зокрема співробітники адміністрації президента Конго Фелікса Чісекеді. Серед загиблих також було кілька росіян. 

"Посольство РФ підтверджує, що серед членів екіпажу літака Ан-72 були російські громадяни. Натепер їх особи уточнюються", - зазначила пресаташе посольства РФ у Конго Наталія Кононова.

Однак ким були росіяни - поки  що не відомо.

Серед імовірних пасажирів міг бути особистий водій президента, співробітники його служби безпеки та допоміжний персонал. Але жодне з імен поки що офіційно не підтверджено.

Літак вилетів з міста Гома на сході Конго і прямував до столиці Кіншаси. Диспетчери втратили з ним зв'язок через 59 хвилин після вильоту.

Нагадаємо, 4 жовтня на  відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Львів", у селі Сокільники зазнав катастрофи транспортний літак Ан-12. Загинуло п'ятеро людей, твоє травмованих.

Літак виконував рейс з іспанського міста Віго в Стамбул і мав сісти у Львові на дозаправку. У поліції є 4 версії цієї катастрофи: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака і несприятливі метеоумови.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram