ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС допоможе оскаржити рішення у справі нацгвардійця Марківа

МВС вважає, що звинувачення Віталія Марківа - абсурдні.    

МВС допоможе оскаржити рішення у справі нацгвардійця Марківа
Фото: Наталія Кудрик/РАДІО СВОБОДА

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що готове допомогти оскаржити в апеляційному суді рішення у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії до 24 років в'язниці. Про це МВС повідомило у себе на фейсбуці.

"Учора суд присяжних опублікував мотиваційну частину вироку у справі Віталія Марківа. Зараз Міністерство внутрішніх справ отримало рішення суду і працює над його перекладом", - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначили, що МВС докладе всіх зусиль для відновлення справедливості і звільнення нацгвардійця.

"Позиція МВС залишається незмінною: звинувачення Віталія Марківа - абсурдні", - наголосили в МВС.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павіа (Італія) засудив українського військового Національної гвардії Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі на Донбасі, до 24 років позбавлення волі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Повідомлялося, що Україна оскаржить вирок і буде домагатися виправдання українця. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС і ГПУ терміново зайнятися поверненням Марківа в Україну.

Напередодні італійський адвокат Віталія Марківа закликав українську владу і ЗМІ розгорнути серйозну інформаційну кампанію і розповідати правду про процес над нацгвардійцем.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram