ГоловнаСуспільствоЖиття

Редакція "Схем" відреагувала на звинувачення Зеленського у тому, що їх журналіст "накидувався" на Мендель

"Такі звинувачення - це ніщо інше, як спроба хоч якось виправдати непрофесійні і незаконні дії своєї підлеглої".

Редакція "Схем" відреагувала на звинувачення Зеленського у тому, що їх журналіст "накидувався" на Мендель
Владимир Зеленский и Юлия Мендель
Фото: Деловая столица

Редакція програми "Схеми" прокоментувала те, як Президент Володимир Зеленський пояснив дії свого прессекретаря Юлії Мендель, яка відштовхує від нього журналістів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Редакція відкидає звинувачення в тому, що Сергій Андрушко поводився неетично і "накидувався" на когось. Такі заяви не мають нічого спільного з реальністю - відео інциденту ми відразу опублікували у повному обсязі, щоб у цьому можна було легко переконатися. Подібні звинувачення Зеленського - це ніщо інше, як спроба хоч якось виправдати непрофесійні і незаконні дії своєї підлеглої", - прокоментувала заяви Президента головний редактор програми "Схеми" Наталія Седлецька.

Вона також зазначила, що обговорювати інцидент у руслі протиставлення "здорового мужика" і "дівчинки" - це знижувати рівень дискусії і маніпулювати на темі гендеру, і очевидно звучить принизливо для обох сторін.

"Хоча дискусія зовсім про інше - про те, чи має право прессекретар із застосуванням фізичної сили ізолювати журналістів від Президента, коли вони намагаються поставити свої, часто гострі й незручні, але суспільно важливі питання главі держави", - пояснила Седлецька.

"Більш того, несвідомо чи навмисно, Президент звів тему поведінки Мендель до випадку з одним журналістом. Хоча відомо, що такі дії - систематичні, про що заявили представники цілої низки видань. Попри це, ми вітаємо, що хоча і після необґрунтованих звинувачень, але Зеленський нарешті таки вийшов на конструктив і публічно дав сигнал Юлії Мендель: "Я їй повинен сказати: так не можна? Так. Ще раз так буде - ми розійдемося", - додала головний редактор "Схем".

Нагадаємо, 5 вересня біля будівлі Вищого антикорупційного суду у Києві Мендель не дозволила журналісту Сергію Андрушку поставити питання керівнику Офісу президента Андрію Богдану і намагалася відштовхнути його в сторону. Поведінка Мендель викликала обурення серед представників медіа, а також у соцмережах. Прессекретар у відповідь звинуватила журналіста у провокації конфлікту "заради картинки". Мендель також заявила, що навіть якщо вона поводилася неправильно це "не повинно викликати такого рівня цькування, буллінга і харрассмента".

Пізніше з'явилося ще одне відео, на якому Мендель відштовхує журналіста від Президента. Інцидент стався теж з кореспондентом "Радіо Свобода".

Зеленський не визнав провину "дівчинки" Мендель у конфлікті з "неетичним" журналістом і заявив, що "бачив пана Андрушка багато разів" і, на думку Президента, "він поводиться не зовсім коректно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram