ГоловнаСуспільствоЖиття

Держсекретар МОЗ Артем Янчук пішов у декретну відпустку

Ексглава МОЗ Уляна Супрун раніше говорила, що Янчука переслідувало ДБР, і була розмова, що якщо він напише заяву на звільнення, його не переслідуватимуть.

Держсекретар МОЗ Артем Янчук пішов у декретну відпустку
Артем Янчук
Фото: Артем Янчук\ФБ

Державний секретар Міністерства охорони здоров'я Артем Янчук пішов у декретну відпустку. Про це він повідомив на фейсбуці.

У червні 2018 року Янчук втретє став батьком і прийняв рішення піти у декретну відпустку, оскільки має намір більше уваги приділяти сім'ї.

Водночас він призначив замість себе керівника Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірину Литовченко. Вона буде т.в.о. держсекретаря МОЗ.

Цю інформацію Литовченко підтвердила у себе на фейсбуці. "Оскільки сталося це максимально несподівано для мене, намагаюся дуже оперативно взяти справи і вивчити свої нові посадові обов'язки", - зазначила вона.

Перше доручення Литовченко стосуватиметься списків на вході до міністерства, у яких повинні відмічатися його співробітники. "Попрошу керівника служби держсекретаря доповісти, з чиєї ініціативи вони з'явилися на вході, чим регламентовані і чому співробітників зобов'язують у них відмічатися", - додала Литовченко.

Нагадаємо, Артема Янчука призначили на посаду держсекретаря МОЗ 10 листопада 2017 року. До призначення Янчук обіймав посаду заступника директора Інституту законодавства Верховної Ради. Також він був членом конкурсної комісії з питань вищого корпусу державної служби.

В інтерв'ю LB.ua ексглава МОЗ Уляна Супрун повідомляла, що на неї і її команду шукають інформацію, яка дозволить відкрити кримінальні справи.

Зокрема, вона говорила про те, що ДБР переслідує і Артема Янчука нібито через те, що у якогось підприємства, яке виграло у МОЗ тендер, пізніше знайшлися проблеми з реєстрацією.

Янчука вже викликали на допити, були обшуки. І була розмова, що якщо він напише заяву на звільнення, далі його переслідувати не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram