ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ відмовиться від застарілих медичних довідок

МОЗ просить громадян і професійне співтовариство залишати свої пропозиції щодо медичних довідок і документів.

МОЗ відмовиться від застарілих медичних довідок
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я  має намір відмовитися від застарілих медичних довідок. Про це повідомляє пресцентр МОЗ.

"Міністерство охорони здоров'я України планує відмовитися від застарілих медичних довідок і медичних документів, які несуть у собі корупційну складову", - сказано в повідомленні.

З 9 по 15 жовтня команда міністерства збирає пропозиції професійного медичного співтовариства і громадян щодо дерегуляції та скасування застарілої медичної документації.

Крім того, МОЗ просить залишати свої пропозиції щодо медичних довідок на офіційній сторінці міністерства у фейсбуці або надсилати на електронну адресу комунікаційної команди [email protected].

Цього тижня в Міністерстві охорони здоров'я відбудуться наради з представниками лікарських асоціацій і профільними фахівцями, почнуть працювати робочі групи, перед якими міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька поставила завдання розробити документи і проєкти рішень щодо скасування застарілих медичних довідок.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я направить у регіони України препарати від онкозахворювань, вірусних гепатитів і орфанних недуг. Цю заяву було опубліковано після того, як 9 жовтня пацієнтські організації вийшли під Кабмін на пікет через проблеми із закупівлею ліків. Учасники акції заявили, що новий МОЗ - "дно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram