ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 24

Поранено одного українського військовослужбовця.

Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася до 24
Фото: uazmi.org

9 жовтня збройні формування РФ і її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню, одного українського військового поранено. Про це повідомляє штаб ООС.

"Супротивник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - сказано в ранковому зведенні.

Крім того, порушуючи Мінські угоди, окупанти знову обстріляли ділянку розведення сил і засобів у районі Золотого з міномета калібру 82 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" супротивник здійснив 12 обстрілів: двічі біля Красногорівки - з міномета калібру 120 мм, а також ручних протитанкових гранатометів; неподалік від Пісків - з міномета калібру 82 мм, а також зі стрілецької зброї; двічі поблизу Лебединського - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі біля Водяного - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; в районі Харчовика, Новотроїцького - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; неподалік від Миколаївки, Павлополя, Новогнатівки - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" супротивник також здійснив 12 обстрілів: біля Новолуганського - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм; 5 разів у районі Золотого - ділянку розведення сил з міномета калібру 82 мм, а також з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Гладосового - з міномета калібру 82 мм, автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; біля Майорська - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; двічі неподалік від Кримського - зі станкового протитанкового гранатомета; поблизу Авдіївки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї; неподалік Новозванівки - з ручного протитанкового гранатомета.

"За минулу добу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення", - зазначає штаб.

Упродовж поточної доби окупанти 3 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": двічі біля Новотроїцького - з різних гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Харчовика - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї. Втрат з української сторони немає.

Нагадаємо, вчора, 9 жовтня, на блокпосту в місті Кремінна Луганської області відбулися сутички між поліцією і добровольцями, які прямували в Золоте, щоб не допустити розведення сил. Один із правоохоронців постраждав, його забрали медики, двох активістів затримали.

Крім того, з автомобіля, який слідував у колоні, вилучили 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї. Після перевірки зброю повернуть власникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram