ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київтеплоенерго" не підвищуватиме тарифи на опалення і гарячу воду

Проєкт тарифів передано на розгляд НКРЕК.

"Київтеплоенерго" не підвищуватиме тарифи на опалення і гарячу воду
Фото: Наш Репортер

КП "Київтеплоенерго" не планує підвищувати ціни на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання. Про це повідомляється в пресцентрі КМДА.

Опублікований на сайті "Київтеплоенерго" проєкт тарифів стосується розрахунків вартості тільки однією зі складових кінцевого тарифу - виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на 2020 рік. «Адже тариф на послугу централізованого опалення і гарячого водопостачання для населення залежить не тільки від цін на виробництво теплової енергії на ТЕЦ, а й від вартості виробництва тепла на котельнях і станціях теплопостачання, а також вартості транспортування і постачання теплової енергії», - сказано в повідомленні.

Саме тому зазначені розрахунки тарифів не впливають на вартість послуг для кінцевого споживача.

Розрахунок проєкту тарифів проводився з метою актуалізації даних та надання в НКРЕК інформації про економічно обґрунтовані витрати підприємства, що викликаниі, зокрема, необхідністю забезпечити 10-денний запас мазуту з вмістом сірки менш як 1% для безперебійної роботи енергетичного обладнання; компенсувати збитки, завдані ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через невідповідність ринкової і тарифної ціни природного газу для виробництва теплової енергії для всіх категорій споживачів в період з листопада по грудень 2018 року включно.

Відзначається, що проєкт тарифів переданий на розгляд НКРЕК.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук також заявляв, що підвищення тарифів найближчим часом не буде. Крім того, прем'єр підкреслив, що Кабмін працює над тим, щоб пенсіонери старші за 70 років отримували мінімальні платіжки за ЖКП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram