ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд засудив до 9 років в'язниці трьох бойовиків "ДНР"

Терористи переховувалися в родичів на підконтрольній українській владі території.

Суд засудив до 9 років в'язниці трьох бойовиків "ДНР"
Фото: СБУ

Суд засудив трьох, затриманих у 2018 році українською стороною, бойовиків терористичного угруповання "ДНР" до 9 років позбавлення волі. Про це повідомляє СБУ.

Суд визнав затриманих бойовиків винними за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній діяльності) Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що затримані жителі Донецької області в 2014 році, щоб заробити грошей, добровільно вступили в угруповання "Козачий союз "Область Війська Донського ДНР". Вони займали там посади стрільців і розвідника, були озброєні броньованою технікою, гранатометами і мінометами.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

На початку служби терористи отримували винагороду в розмірі близько 10 тис. рублів, але потім їм довелося служити безкоштовно. Після того, як серед бойовиків почали виникати конфлікти, угруповання розформували.

Злочинці поїхали і переховувалися в родичів на підконтрольній українській владі території. В процесі обшуків у квартирах і будинках, де вони ховалися, правоохоронці виявили фото, відео, військові нагороди й інші докази їхньої причетності до терористичної діяльності.

Нагадаємо, 4 жовтня суд засудив до восьми років в'язниці колишнього міліціонера за підготовку теракту в житловому будинку в Дніпрорудному Запорізької області на замовлення спецслужб РФ.

Оперативники також встановили, що колишній капітан міліції виконував завдання на території регіону під кураторством так званого головного розвідувального управління "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram