ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР опитає усіх моряків у справі Керченської протоки

Бюро вже допитало декількох моряків, але тільки після дозволу медпрацівників.

ДБР опитає усіх моряків у справі Керченської протоки
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань опитає усіх моряків без винятку в рамках кримінального провадження, що стосується можливого кримінального порушення посадовими особами під час переходу кораблів ВМС через Керченську протоку у листопаді 2018 року.

Про це на брифінгу заявив директор ДБР Роман Труба, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я запевняю, що ми не досліджуємо дії моряків, ми досліджуємо дії щодо управління морськими судами у Керченській протоці", - зазначив Труба.

Наразі проводяться експертизи. За словами Труби, за результатами цих експертиз ДБР зможе швидко дати остаточну відповідь, порушували чиновники закон чи ні.

Допити моряків здійснюватимуться для встановлення реальної картини тієї ситуації, яка тоді відбувалася. Наприклад, хто давав морякам вказівки і якого вони були характеру.

"Для цього ми повинні допитати людей. Це слідчі дії, які є у кожному кримінальному провадженні. Без них встановити реальну і об'єктивну картину неможливо", - сказав глава ДБР.

За його словами, бюро опитало наразі тільки кілька моряків, їх допити проводилися тільки після дозволу медпрацівників. "Ми розуміємо стан кожного моряка, тому значну частину допитів моряків ми відклали на пізніший період".

Частина моряків зараз поїхали до родичів. "Ми будемо намагатися отримати свідчення в усіх без винятку моряків", - підкреслив Труба.

Нагадаємо, 20 вересня стало відомо, що суд дозволив Державному бюро розслідувань вилучити в Офісі президента копії секретних документів про проходження у листопаді 2018 року кораблів Військово-морських сил через Керченську протоку через відмову їх надати добровільно.

ДБР розслідує законність дій колишнього керівництва країни, що відправило три кораблі ВМС через окуповану Керченську протоку 25 листопада 2018 року. В рамках цієї справи ДБР допитало Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram