ГоловнаСуспільствоЖиття

Латвія запропонувала реабілітацію для звільнених Росією українських моряків

Їх запрошують на відпочинок і реабілітацію разом з сім'ями.

Латвія запропонувала реабілітацію для звільнених Росією українських моряків
Фото: diskiem.lv

Латвія запропонувала відпочинок і реабілітацію для українських моряків, звільнених з полону, а також їхніх сімей. Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

"Латвійська сторона запропонувала українським морякам, яких утримували в російських в'язницях, відпочити разом з сім'ями. Вони поїдуть на реабілітацію після тривалого перебування в російських застінках. Думаю, це прекрасна ініціатива", - сказав Пристайко.

Рінкевічс, своєю чергою, наголосив на важливості політики невизнання російської приналежності Криму світовою спільнотою і збереження санкцій для відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники атакували і захопили три українські судна - бронекатери "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу". Екіпаж кораблів захопили, звинуватили в незаконному перетині кордону і заарештували.

7 вересня відбувся обмін полоненими у форматі 35 на 35. В Україну з Росії повернулися 11 політв'язнів і захоплені моряки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram